אנחנו
חיים במדינה שאוהבת לחגוג סביב השולחן וכמעט בכל הזדמנות פוקדים את פינות האוכל
הביתיות סועדים מבחוץ, בין אם זה במסגרת סעודות משפחתיות, ימי הולדת או חגים. אי
לכך חשוב לקנות פינת אוכל מתאימה שתשמור על פרקטיות ועל חזות אופנתית, חמה
וביתית- אז איך עושים את זה?
לפני הכל
, יש להצטייד במידות החלל אשר מוקצה לפינת האוכל- ייתכן כי מדובר בחלל שהוא חלק
מהמטבח עצמו, וייתכן כי פינת האוכל זוכה לחלל עצמאי. כך או כך- על פינת האוכל
להיות מתאימה מבחינה עיצובית לשאר חללי הבית- וכאן הסבר קטן- ישראלים רבים אוהבים
לקנות מערכות ריהוט בעלות עיצוב הומוגני לכל חדרי הבית- קחו בחשבון שרהיטים מאותו
הסוג בדיוק, עלולים לגרום למצב של שיעמום ויזואלי ולכן אפשר בהחלט לבחור פינת אוכל
שגווניה או סגנונה יהיו מעט שונים ועל-ידי כך יווצר מתח עיצובי שיכניס קצת
"אקשן" לעיניים. גם שבירת סגנון יכולה להיות הרמונית.
בבתים
בהם אין מקום לפינת אוכל נפרדת והן חלק מהמטבח ניתן לחפות את הקירות באופן מעניין
בעזרת אריחים מיוחדים, לשים טפטאו להבליט בצבע שונה ולהכניס גופי תאורה
דקורטיביים.
ברכישת
פינת אוכל מומלץ לקנות שולחן נפתח אשר נמצא ברוב הזמן במצב סגור עד לבואם של חברים
או משפחה.
לחלל
מרובע רצוי לקנות שולחן אוכל מרובע ההולם את הפרופורציות של החדר או שולחן אוכל
עגול לשבירת הקווים הישרים.
לחלל
ארוך גם אם הוא צר יתאים שולחן מלבני. יש לשקול את מספר הסועדים בארוחה כדי לרכוש
שולחן וכסאות לפי מספרם.
קחו
בחשבון את מספר הסועדים המקסימאלי לארוחות. אם אתם מרבים לארח מספר רב יחסית
של סועדים כדאי להשקיע בשולחן גדול יחסית, או לפחות לוודא שלשולחן משטחים שניתן
להוסיף לו בעת הצורך.
בבואכם
לקנות שולחן לפינת האוכל דעו כי גובהו הממוצע הוא 75-80 סנטימטר וגובה המושב של
הכסא בממוצע במרחק מהרצפה הוא כ-40-45 סנטימטר.
את
הכיסאות בחרו כך שבסידורם סביב השולחן הם ימוקמו בהפרדה זה מזה של מרווחים
שנעים בין 50-80 ס"מ, זאת כדי ליצור מרווח נכון וחופש תנועה סביב
השולחן.
כאשר אתם
בחנות- שבו סביב השולחן בלי בושה ושימו לב שאכן נוח לכם, שהמרחקים והגבהים
מתאימים, שהכיסאות מפנקים אתכם . רוחב שולחן נע בין 75-80 ס"מ בממוצע ואורכו
של שולחן נקבע לפי מספר הכיסאות שמיועד להקיף את השולחן כשהסטנדרט הוא 60 -70
ס"מ אורך מהשולחן לכל כסא.
כדאי
לבדוק שיש תוספות לשולחן משני הצדדים.
החומרים
מהם עשויות פינות האוכל מגוונים – קיים העץ לסוגיו, הניקל, נירוסטה, פורניר,
אבן, פלסטיק ומתכת. אתם חייבים להתחשב באופי הסועדים: ילדים קטנים למשל,
יכולים לשרוט בקלות שולחנות מעץ. פופולאריים שולחנות מעץ גושני ,אורן מלא,
ואנגה, טיק, בוק ועוד, המעניקים חזות כפרית וחמה.
שולחנות
אבן הם שולחנות עמידים מאוד אך כבדים למדי והם משתלבים בעיקר בבתים בהם פינת האוכל
היא בחוץ, בגינה או במרפסת.
קצת על
משטחי שולחן מזכוכית- הזכוכית המחוסמת, מעניקה לשולחן מראה קליל, נקי
ואלגנטי ואפקט של שקיפות שיוצרת אשליה אוורירית יותר בחלל הנתון. זכוכית
חלבית היא קלה לניקוי כך שהשולחן תמיד נראה מצוחצח.
כיום
קיימים שולחנות נירוסטה במראה היי טקי מעודן עם רגלי כרום ניקל עדינות ואף שולחנות
וכסאות מפלסטיק ופי וי סי ששומרים על עמידות לאורך זמן.
השולחנות
מגיעים בסגנונות ועיבודים מגוונים. ישנם שולחנות בעלי בסיס מרכזי ושולחנות עם מספר
רגליים בעובי המשתנה משולחן לשולחן.
לא תמיד
מגיעים השולחנות עם סט כסאות תואם וזו הזדמנות עבורכם להפגין מעט יצירתיות ולחפש
כסאות מתאימים.
אתם
יכולים במקביל גם לשפץ כסאות ישנים ולרפדם מחדש, זה מאד אופנתי כיום – שימו לב שלא
כל הכיסאות מגיעים עם משענות יד.
כדאי
להלביש על רגלי השולחן רגליות שימנעו את שחיקת הרצפה וניתן להוסיף אפילו גלגלים
לרגלי השולחן כך שניתן יהיה קל להזיז אותו ממקום למקום לפי הצורך או בעת
הניקוי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה